Proqram 18 onlayn-kurs təklif edir

Avropa, Asiya və Avstraliyanın 11  universiteti virtual mübadilə proqramına qoşuldu. Bu universitetlərin tələbələri proqramda iştirak edən digər istənilən ali məktəblərin onlayn-kurslarını keçə və öz təhsil  proqramında nəticələrini rəsmiləşdirə biləcəklər.

Hazırda proqram 18 onlayn-kurs təklif edir. Onların əksəriyyəti Niderlandın  Delft Texnologiya Universiteti tərəfindən hazırlanıb və edX platformasında yerləşdirilib.  Virtual mübadilənin ideyası ondan ibarətdir ki, universitetlər öz kurslarının arsenalını genişləndirir,  tələbələr isə yaşadıqları  yeri tərk etmədən xarici universitetdə oxuya bilərlər.  Delft Texnologiya  Universitetinin vitse-prezidenti Anka Madler qeyd edir ki,  hər ali məktəbin  tərəfdaş olduğu universitetin  təklif etdiyi kursların  keyfiyyətinə etibar etməsi  proqram üçün xüsusi əhəmiyyət  daşıyır.

Oruc MUSTAFAYEV