14 İyun 2013 - №22

Tələbələrin XI respublika universiadası başa çatmışdır

"Gənclik"  Tələbə İdman Cəmiyyətinin sədri Tofiq Xanəliyevdən aldığımız məlumatda  bildirilir ki, 21 ali təhsil müəssisəsinin komandaları arasında 12 idman növü üzrə keçirilmiş yarışların qalibləri müəyyənləşmişdir. 1993-cü ildən start verilən universiada  hər iki ildən bir keçirilir.

Yarışlarda Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyası və Azərbaycan Tibb Universiteti birinci, Bakı Dövlət Universiteti ikinci, Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti üçüncü yerə sahib olmuşlar.

Kişilər arasında ilk pillədə Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyası, Azərbaycan Tibb Universiteti, ikinci və üçüncü yerlərdə Bakı Dövlət Universiteti və Milli Aviasiya Akademiyası qərarlaşmışlar.

Qadınlar arasında ilk pillədə isə yenə də Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyası, Azərbaycan Tibb Universiteti qərarlaşmışlar. İkinci və üçüncü yerləri isə Bakı Dövlət Universitetinin və Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin komandaları tutmuşlar. Universiada yarışları idmanın cüdo, yunan-Roma güləşi, sərbəst güləş, həndbol, voleybol, basketbol, şahmat, badminton, dama, atletika, üzgüçülük və stolüstü tennis üzrə keçirilmişdir.

İyulun 6-dan 17-nə kimi 200-ə yaxın ölkənin tələbələrinin iştirakı ilə Rusiyanın Kazan şəhərində keçiriləcək 27-ci ümumdünya universiadasında ölkəmizdən 80 idmançının iştirakı gözlənilir.   12 idman növü üzrə ümumdünya universiadası Beynəlxalq İdman  Federasiyasının təşkilatçılığı ilə keçiriləcək.

R.RAMAZANOĞLU

Səhifənin başına qalx "İdman" bölməsinə get Nömrənin müdəricatına dön Səhifənin başına qalx

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL