26 İyunl 2013 - №28

"Buggy Bug" Tədris və İnkişaf Mərkəzi beynəlxalq təşkilatlarla əməkdaşlıq edir

Valideynlərin öz övladlarını arxayınlıqla etibar etdiyi, uşaqların isə sevimli istirahət, əyləncə, eyni zamanda, tədris məkanı olan Bakının Nərimanov rayonu ərazisində yerləşən "Buggy Bug" Tədris və İnkişaf Mərkəzi fəaliyyətə başladığı ilk vaxtdan bu günə qədər  uğurları, yenilikləri ilə hər zaman fərqlənməyə səy göstərmişdir.

Məktəbəqədər hazırlıq, ingilis, rus dilləri üzrə kursların, bir sıra dərnəklərin fəaliyyət göstərdiyi mərkəz günbəgün xidmətlərini yeniləməyə və təkmilləşdirməyə çalışır. Tədris və İnkişaf Mərkəzinin atdığı uğurlu addımlardan biri də "Yay məktəbi"nin açılmasıdır.

Mərkəzin təsisçisi və direktoru Aysu Bayramzadə bizimlə söhbət zamanı adıçəkilən məktəbin məhz işləyən valideynlərin və uşaqların arzularını nəzərə alaraq yaradıldığını deyərək qeyd etdi ki, yay tətili dövründə həftənin 5 günü (şənbə və bazar günləri istisna olmaqla) əsasən 5 yaşdan yuxarı uşaqlar burada həm istirahət edir, həm də onlar məktəbdə verilmiş tapşırıqları böyük təcrübəyə  malik, peşəkar müəllimlərin yardımı ilə yerinə yetirirlər.

İkinci ildir ki, fəaliyyət göstərən "Yay məktəbi"ndə uşaqlar eyni zamanda öz seçimlərinə uyğun olaraq mərkəzdə daimi fəaliyyət göstərən şahmat, rəsm, musiqi,  rəqs, gimnastika və karate məşğələlərində də həvəslə iştirak edirlər.

"Buggy Bug" Tədris və İnkişaf Mərkəzinin öz fəaliyyətini bütün bunlarla məhdudlaşdırmadığını söyləyən Aysu xanım məktəbəqədər təhsil pilləsi üzrə bir sıra beynəlxalq təşkilatların gördükləri işlərlə, həyata keçirdikləri tədbirlərlə yaxından tanış olduğunu dedi. Elə mərkəzin bu günlərdə  imza atdığı növbəti yeniliklərdən biri də məhz dünyada təhsillə bağlı  tanınmış beynəlxalq təşkilatlardan biri ilə əməkdaşlıq üzrə razılığın əldə olunmasıdır. Belə ki, adıçəkilən mərkəz həmin beynəlxalq təşkilatla birgə əməkdaşlıq çərçivəsində Azərbaycanda  məktəbəqədər təhsil pilləsi üzrə mühüm bir layihənin həyata keçirilməsini planlaşdırmışdı.

Aysu xanım onu da bildirdi ki, artıq həyata keçirilməsinə başlanılmış bu layihə çərçivəsində həm tərbiyəçilərlə, həm də bütövlükdə uşaq və onların valideynləri ilə də sistemli işlər aparılacaqdır. Uşaqlarla 6 aylığından 6 yaşa qədər rəftar və onların bacarıq, qabiliyyət və istedadlarını üzə çıxararaq inkişaf etdirilməsi və bununla bağlı  valideynlərlə müəyyən işlərin aparılmasını nəzərdə tutan layihə dünyanın nüfuzlu ali təhsil müəssisələrindən biri sayılan Harvard  Universitetinin tanınmış mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanmışdır.

Qeyd edək ki, valideynlərlə, uşaqlarla və tərbiyəçilərlə kompleks təlim və maarifləndirmə işi respublikamızda ilk dəfə olaraq məhz "Buggy Bug" Tədris və İnkişaf Mərkəzi tərəfindən həyata keçiriləcəkdir. Təlimi uğurla keçən tərbiyəçilər xüsusi proqramla işləmək üçün 4 illik beynəlxalq sertifikat alacaqlar.

"Buggy Bug" Tədris və İnkişaf Mərkəzinə cəmiyyətimiz üçün olduqca vacib, məsuliyyətli və nəcib işlərində uğurlar arzulayırıq.

Samirə KƏRİMOVA

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL