04 Aprel 2015 - №11

Azərbaycan daha bir beynəlxalq təşkilata üzv oldu

Martın 23-25-də Latviyanın paytaxtı Riqada Ali Təhsildə Keyfiyyətin Təminatı üzrə Avropa Reyestri (EQAR) təşkilatının Baş Assambleyası keçirilib. Baş Assambleyada Azərbaycan Respublikasının bu beynəlxalq təşkilata üzvlük məsələsi də müzakirə olunub. Avropa Şurasının, Avropa Komissiyasının və Bolonya üzv ölkələri katibliyinin nümayəndələrinin də iştirak etdiyi səsvermədə Azərbaycan Respublikası yekdilliklə EQAR-ın üzvü seçilib.

EQAR Bolonya üzv ölkələrin mandatı ilə E4 deyilən təşkilatların - Ali təhsildə keyfiyyətin təminatı üzrə Avropa Assosiasiyasının (ENQA), Avropa Universitetlər Assosiasiyasının (EUA), Ali təhsil müəssisələrinin Avropa Assosiasiyası (EURASHE) və Avropa Tələbələr Birliyinin (ESU) təşəbbüsü əsasında ali təhsildə keyfiyyətə nəzarət üçün yaradılmış ilk rəsmi qurumdur. Ümumilikdə 36 ölkə EQAR-ın üzvdür.

EQAR-ın Baş Assambleyasının iclasında Təhsil Nazirliyini Hüquqi ekspertiza və lisenziyalaşdırma şöbəsinin Lisenziyalaşdırma və akkreditasiya sektorunun baş məsləhətçisi Əfqan Abdullayev təmsil edib. O, Baş Assambleyadakı çıxışında son illərdə respublikamızda təhsil sahəsində görülən işlərdən, bu sahədə qəbul olunmuş qərarlardan Assambleya iştirakçılarına geniş məlumat verib.

EQAR-ın prezidenti Andreas Orfanides Azərbaycanın sürətli inkişafından, təhsil sahəsində aparılan islahatlardan danışıb və bu il Birinci Avropa Oyunlarının da məhz Azərbaycanda keçirilməsinin böyük əhəmiyyət kəsb etdiyini söyləyib. Sonra  Azərbaycan haqqında 5 dəqiqəlik videotəqdimat da Assambleya iştirakçılarına nümayış etdirilib.

700 BAL TOPLAYANLAR