30 May 2015 - №19

Ana dilimizin aktual problemləri mövzusunda elmi konfrans

"Naxçıvan" Universitetində "Ana dilimizin aktual problemləri" mövzusunda elmi konfrans keçirilib. Konfransı ali təhsil ocağının tədris işləri üzrə prorektoru, tarix üzrə fəlsəfə doktoru, dosent İbrahim Kazımbəyli açaraq keçirilən tədbirin məqsəd və mahiyyətindən danışıb.

Konfransda Azərbaycan dili və ədəbiyyat kafedrasının müəllimləri professor Sədaqət Həsənovanın "Azərbaycan dilçiliyinin dialektologiya ilə bağlı problemləri", Mədəd Səfərovun "Doğma dilimiz milli dəyərlərimizin özülüdür", dosent Qənirə Əsgərovanın "Dilimizin orfoqrafik problemləri" və Nicat Yaqubovun "Azərbaycan ədəbi dilinin qorunmasında telekanalların rolu və televiziya aparıcılarının dili" mövzularında çıxışları olub. Çıxışlarda dilimizin aktual problemlərindən bəhs edilib.

Vurğulanıb ki, ana dili bizim milli sərvətimizdir. Dövlət dilinin qorunması dövlət sərhədinin qorunması qədər vacib məsələdir və ümummilli vəzifə kimi dərk olunmalıdır. Ana dili bizim mənəvi kimliyimiz və ən böyük milli dəyərlərimizdən biridir. Hər bir insan kimliyindən, hansı vəzifəni daşımasından asılı olmayaraq, ana dilini mükəmməl bilməlidir, onun qanun-qaydalarına riayət etməyə borcludur.

"Naxçıvan" Universitetinin Mətbuat xidməti

700 BAL TOPLAYANLAR