19 Sentyabr 2015 - №35

Birincilərin bayram sevinci

Bakıdakı 236 nömrəli tam orta məktəbdə 15 sentyabr - Bilik günü münasibətilə keçirilən tədbir Dövlət himninin səslənməsi ilə başlayıb. Direktor Xanlar İmaməliyev məktəbin qarşısına toplaşan birinciləri, onların valideynlərini, bütün pedaqoji kollektivi təbrik edərək yeni tədris ilində hər birinə uğurlar arzu edib. Direktor Prezident İlham Əliyevin təhsilə göstərdiyi diqqət və qayğıdan, Heydər Əliyev Fondunun təşəbbüsü ilə tikilən və müasir tələblərə cavab verən məktəblərdən, şagirdlərə yaradılan şəraitdən  danışıb. Bildirilib ki, bu il  məktəbin məzunlarının 65 faizi ali təhsil müəssisələrinə, onlardan biri-Nihat Mirzəzadə 677 bal toplayaraq Qafqaz Universitetinə qəbul olub.  6 nəfər 600-dən, 24 nəfər isə 500-dən yuxarı  bal toplayıb. X.İmaməliyev bu il  məktəbin birinci siniflərinə 274 şagirdin qəbul olunduğunu söyləyib. Bildirib ki,  onlardan 164-ü Azərbaycan, 110-u isə rus bölməsinin şagirdləridir. Direktor məktəbin şagirdlərinin  tədris ili ərzində  keçirilən bilik yarışlarında, olimpiadalarda iştirak etdiyini, 1 nəfərin qızıl, 1 nəfərin isə bürünc medal qazandığını  qeyd edib.

Məktəbin müəllimləri birinciləri və  onların valideynlərini  ürəkdən təbrik edib, şagirdlərə  dərslərində uğurlar arzulayıblar.

Tədbir birincilərin ifasında səslənən şeirlər, musiqi nömrələri ilə başa çatıb.

Rəşad RAMAZANOĞLU,
"Azərbaycan müəllimi"