24 Oktyabr 2015 - №39

“Ən yaxşı ümumtəhsil məktəbi” və “Ən yaxşı müəllim” müsabiqələrinin  keçirilməsi haqqında
Azərbaycan Respublikası təhsil nazirinin əmri

ƏMR EDİRƏM:

1. Azərbaycan Respublikası Prezidentinin “Ən yaxşı ümumtəhsil məktəbi müsabiqəsinin keçirilməsi Qaydaları və ümumtəhsil məktəblərinə verilmiş mükafatın istifadə istiqamətləri”nin və “Ən yaxşı müəllim müsabiqəsinin keçirilməsi Qaydaları”nın təsdiq edilməsi haqqında” 2008-ci il 25 fevral tarixli 714 nömrəli Fərmanına uyğun olaraq, “Ən yaxşı ümumtəhsil məktəbi” və “Ən yaxşı müəllim” müsabiqələri keçirilsin.

2. “Ən yaxşı ümumtəhsil məktəbi” və “Ən yaxşı müəllim” müsabiqələrinin keçirilməsi və bu prosesin tənzimlənməsi ilə əlaqədar kollegial qərarların qəbul olunmasını təmin etmək məqsədilə aşağıdakı tərkibdə Təşkilat Komitəsi yaradılsın:

Təşkilat Komitəsinin sədri:

Firudin Qurbanov            - Təhsil nazirinin müavini

Təşkilat Komitəsinin üzvləri:

Mətin Eynullayev            - Təhsil Nazirliyi aparatının rəhbəri

Hüseyn Əliyev                - Təhsil nazirinin müşaviri

Elnur Əliyev                    - İnformasiya şöbəsinin müdiri

Aydın Əhmədov              - Məktəbəqədər və ümumi təhsil şöbəsinin müdiri

Fərzəli Qədirov               - İnsan resursları şöbəsinin müdiri

Sübhi Kazımov               - Hüquqi ekspertiza və lisenziyalaşdırma şöbəsinin müdiri

Cəsarət Valehli               - Qeyri hökümət təşkilatları və kütləvi informasiya vasitələri ilə iş sektorunun müdiri

Ənvər Abbasov               - Təhsil Problemləri İnstitutunun direktor müavini

3. Müsabiqələrdə iştirakla bağlı Təşkilat Komitəsinə daxil olan müvafiq sənədlərin müəyyən edilmiş qaydada ekspertizasını aparan işçi qrupunun tərkibi təsdiq olunsun (əlavə edilir).

4. Müsabiqələrin təşkili və keçirilməsi üzrə ümumiləşdirilmiş məlumatların, təqdimat və arayışların hazırlanması, habelə nəzərdə tutulan tədbirlərin icrası sahəsində əlaqələndiricilik funksiyasının yerinə yetirilməsi Təşkilat Komitəsinin üzvü, Məktəbəqədər və ümumi təhsil şöbəsinin müdiri Aydın Əhmədova həvalə edilsin.

5. İnformasiya şöbəsi (E.Əliyev) bu əmrin əlavə ilə birlikdə «Azərbaycan müəllimi» qəzetində dərc olunmasını və Nazirliyin internet saytında yerləşdirilməsini təmin etsin.

Mikayıl CABBAROV,

Azərbaycan Respublikasının təhsil naziri

19 oktyabr 2015-ci il

№1008