Azərbaycan Texnologiya Universitetinin (ATU) Qida mühəndisliyi fakültəsində Şərabçılıq Mərkəzinin açılışı olub.

Bu barədə "Azərbaycan müəllimi"nə universitetdən məlumat verilib.

Qida mühəndisliyi və ekspertiza kafedrasının nəzdində fəaliyyət göstərəcək Şərabçılıq Mərkəzinə Üzümün emalı texnologiyası laboratoriyası, şərabçılıq üzrə seminar otağı və daha bir tədris auditoriyası daxildir.

Otaqların açılış mərasimində ATU-nun rektoru dosent Yaşar Ömərov, rəhbər heyət və müvafiq fakültə, kafedra əməkdaşları iştirak edib.

Açılış zamanı bildirilib ki, yeni laboratoriya və auditoriyaların istifadəyə verilməsi şərabçılıq ixtisası tələbələrinin həm nəzəri, həm də praktik biliklərinin artırılması üçün xüsusi əhəmiyyət kəsb edir.

Qeyd edək ki, cari tədris mövsümündə ATU-da daha bir neçə auditoriya əsaslı təmirdən sonra istifadəyə veriləcək.