Süni İntellekt üzrə növbəti təlim proqramının başlanması imkanı müzakirə olunub

Azərbaycan-Fransız Universiteti (UFAZ) və İnnovasiya və Rəqəmsal İnkişaf Agentliyi öz bacarıqlarını artırmaq və yeni biliklər qazanmaq istəyən mütəxəssislərə davamlı təhsil imkanları təqdim etmək məqsədi ilə yeni əməkdaşlıq addımları atıb.

Belə ki, UFAZ özünün Tədris Mərkəzi vasitəsilə bugünkü işçi qüvvəsinin ehtiyaclarına uyğunlaşdırılmış öyrənmə üçün unikal və innovativ yanaşma ilə çıxış edir. Eyni zamanda, Rəqəmsal İnkişaf və Nəqliyyat Nazirliyi tərəfindən təklif olunan “Technest Təqaüd Proqramı” kompüterlə bağlı əmək bazarına səmərəli töhfə verə biləcək bacarıqlı və sahibkarlıq subyektlərindən ibarət sosial icma yaratmaq üçün nəzərdə tutulub.

UFAZ ilə Rəqəmsal İnkişaf və Nəqliyyat Nazirliyi arasında ilk əməkdaşlıq “Şəkillərin emalı üçün dərin öyrənmə: nəzəriyyədən sənaye 4.0-a” adlı kurs olub. İki ay davam edən kurs hibrid rejimdə aparılıb və 15 şagirddən ibarət seçilmiş qrupa təklif olunub. Kurs Strasburq Universitetinin professoru Kərim Tout tərəfindən tədris edilib və tələbələrə texnologiya sənayesində təsvirin emalı sahəsində praktiki bacarıq və biliklərin inkişaf etdirilməsi üçün əla imkan yaradıb.

Bu əməkdaşlıq rəqəmsal əsrdə peşəkarların bacarıq boşluğunu aradan qaldırmaq və məşğulluq imkanlarını artırmaq istiqamətində mühüm addımdır. UFAZ və İnnovasiya və Rəqəmsal İnkişaf Agentliyi bugünkü dinamik iş bazarında öndə getmək istəyən peşəkarlar üçün əlçatan və uyğun olan innovativ öyrənmə imkanlarını təmin etməyə sadiqdir.

Sertifikat mərasimindən əvvəl keçirilən görüşdə UFAZ rəhbərliyi əməkdaşlığa və dəstəyə görə agentliyə minnətdarlığını bildirib. Görüşdə, həmçinin UFAZ ilə agentlik arasında gələcək əməkdaşlığın perspektivləri müzakirə olunub. Hər iki tərəf əməkdaşlığın davam etdirilməsində maraqlı olduqlarını bildirib və sentyabr ayında Süni İntellekt üzrə növbəti təlim proqramının başlanması imkanını müzakirə edib.