Layihənin 2018–2020-ci illərdə həyata keçirilməsi nəzərdə tutulur

Təhsil Nazirliyi və UNICEF-in tərəfdaşlığı ilə həyata keçiriləcək “Azərbaycanda əlilliyi olan uşaqlar üçün keyfiyyətli inklüziv təhsilin genişləndirilməsi” layihəsinin təqdimatı olub.

GDU-nun Mətbuat və ictimaiyyətlə əlaqələr xidməti xəbər verir ki,  təqdimatda çıxış edən ali təhsil müəssisəsinin tədris işləri üzrə prorektoru Fəxrəddin Məmmədov qonaqlara universitetin yaranma tarixi, fəaliyyət istiqamətləri və beynəlxalq əlaqələri haqqında məlumat verib.

Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi Orxan Abbasov çıxış edərək Avropa İttifaqı tərəfindən maliyyələşdirilən “Azərbaycanda əlilliyi olan uşaqlar üçün keyfiyyətli inklüziv təhsilin genişləndirilməsi” layihəsinin UNICEF tərəfindən Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi ilə tərəfdaşlıq şəraitində 2018–2020-ci illərdə həyata keçiriləcəyini bildirib.

Layihənin əhəmiyyətindən danışan O.Abbasov deyib ki, inklüziv təhsil modullarının milli pedaqoji təhsil proqramına daxil edilməsi ilkin pedaqoji təhsil və ixtisasartırma təhsili alan müəllimlərin bu təhsil sahəsində biliklərini, potensialını artıracaq. Bu da müəllimlərin bacarıqlarını və verilən təhsilin keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıracaq.

UNICEF–in Azərbaycanda təhsil üzrə mütəxəssisi Leyla Həsənova çıxışında qeyd edib ki, bu beynəlxalq təşkilat Azərbaycanda yaşayan uşaqların həyatını yaxşılaşdırmaq məqsədi ilə 1993-cü ildən etibarən yerli QHT-lər və icma təşkilatları ilə tərəfdaşlıq edir. UNICEF-in rolu ölkədə müşahidə olunan sürətli inkişaf tempinə uyğun olaraq artır. Əgər əvvəllər UNICEF-in fəaliyyəti birbaşa yardım vasitəsilə bir neçə min uşağı əhatə edirdisə, bu gün təşkilatın əsas məqsədi sistematik dəyişiklikləri təmin etmək və bütün Azərbaycan uşaqlarının həyatına təsir etməkdir. Leyla Həsənova Azərbaycanın uşaq və gənclər siyasəti sahəsində əsaslı irəliləyişlərə imza atdığını qeyd edərək, BMT-nin Uşaq Fondunun praktiki əsasda Azərbaycan tərəfi ilə qurulmuş əməkdaşlıqdan məmnun olduğunu söyləyib. O, BMT-nin Uşaq Fondunun ölkə üzrə 2016–2020-ci illəri əhatə edən proqramının qəbul olunmasının gələcək əməkdaşlıq üçün yeni perspektivlər açdığını da diqqətə çatdırıb.

Universitetin humanitar məsələlər üzrə prorektoru, dosent Gülsüm Fətəliyeva, beynəlxalq əlaqələr şöbəsinin müdiri Ruslan Məmmədov və pedaqoji fakültənin “Ümumi pedaqogika” kafedrasının müəllimi Lamiyə Nağıyeva layihə haqqında təkliflərini bildiriblər.

Qeyd edək ki,  Gəncə Dövlət Universitetində də əlil tələbələr üçün xüsusi şərait yaradılıb. Əlilliyi olan tələbələr üçün mərkəz təşkil olunub. Mərkəz müasir avadanlıqlarla təmin edilib.