ADPU-nun Şamaxı filialında narkomaniyaya qarşı mübarizə ilə bağlı maarifləndirmə tədbiri keçirilib

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin (ADPU) Şamaxı filialında narkomaniyaya qarşı mübarizə ilə bağlı növbəti maarifləndirmə tədbiri keçirilib. Tədbirdə qonaq qismində “Polisə Dəstək” İctimai Birliyinin sədri, polis polkovniki Şəmsəddin Əliyev, İnsaq hüquqları və azadlıqları üzrə ekspert, hüquqşünas Aydın Kərimov, Şamaxı rayon Polis Şöbəsinin baş əməliyyat müvəkkili, polis mayoru Ruslan Mehdiyev, iştirakçı qismində filialın müəllim və tələbə heyəti iştirak ediblər.

Filialın direktoru, dosent Tünzalə Yusifova qeyd edib ki, bəşəriyyətin bəlası olan narkomaniya ilə mübarizədə dövlət səviyyəsində görülən işlər təqdirəlayiqdir. “Bu mübarizədə təhsil işçilərinin, gələcəyin müəllimi –  bu günün tələbəsi olan gənclərin də böyük rolu vardır”- deyə qeyd edən direktor filialda bu kimi mövzularda mütəmadi tədbirlərin keçirildiyini diqqətə çatdırıb.

Polis polkovniki Şəmsəddin Əliyev narkomaniya ilə mübarizə tədbirlərindən danışaraq,  son 3 ilin statistik göstəricilərini diqqətə çatdırıb. Qeyd olunub ki, ağ ölümün gəncləşməsi insanı həyəcan təbili çalmağa məcbur edir. Qurbanlar arasında qadınların, yeniyetmələrin olması isə ayrıca müzakirəyə səbəb olur. Problemin ictimai təhlükəliliyi ondan ibarətdir ki, bu insan kapitalını məhv edir və bir çox cinayətin törənmə səbəbləri arasında birinci sıralarda narkotik alüdəçiləri dayanır.

Polis mayoru Ruslan Mehdiyev  vurğulayıb ki, gənclər, xüsusən tələbələr bu gün cəmiyyətdə əsas maarifləndirici qüvvə kimi çıxış etməli, insanları zərərli vərdişlərdən uzaqlaşdıran tədbirlərə fəal şəkildə qoşulmalıdırlar.

Hüquqşünas Aydın Kərimov  çıxışında qeyd edib ki, cəmiyyətdə ağ ölüm kimi tanınan narkomaniya bəlası insan həyatında sağalmaz izlər qoyur:”O, valideyni övladdan ayıran, ailələrin dağılmasına səbəb olan əsl faciədir”. Tanınmış hüquqşünas narkomaniyanın insan həyatına vurduğu zərbələrlə bağlı həyat hekayələrindən bəhs edərək, gənclərə diqqətli olmağı, mübarizəyə fəal şəkildə qoşulmağı tövsiyə edib.

Sosial və pedaqoji elmlər kafedrasının baş müəllimi Təranə Əkbəri narkomaniyanın fizioloji-psixoloji fəsadlarından danışaraq, onun gələcək ailələrə, doğulan uşaqların sağlamlığına, genefonda ziyan vuran bəla olduğunu söyləyib.

Tədbirdə tələbələrin sualları da cavablandırılıb.